Over Ons

Graag willen wij ons aan u voorstellen.

Zeemanskoor Bestevaer is op 7 februari 2007 opgericht en heeft Giessenburg als  thuishaven, een dorp aan het riviertje de Giessen in de Alblasserwaard.
De naam Bestevaer betekent “grootvader” en is de bijnaam van Michiel Adriaensz  de Ruyter, Nederlands admiraal en zeeheld.

De leden van Bestevaer zijn enthousiaste zangers en muzikanten en komen uit Giessenburg en verschillende dorpen en steden in de  omgeving.

In een gezellige sfeer wordt er iedere donderdag avond gerepeteerd in de Til in  Giessenburg en wordt het repertoire steeds aangevuld en vernieuwd. De nieuwe liedjes worden ieder voorjaar tijdens de jaaruitvoering van Bestevaer aan het publiek gepresenteerd.

Het repertoire van Bestevaer bestaat uit Nederlandstalige zeemansliedjes. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, heimwee, de geneugten van de drank en uiteraard de vrouwen.

Begeleid door een aantal muzikanten kan Bestevaer zowel binnen als buiten optredens verzorgen. Indien nodig neemt Bestevaer een geluidsinstallatie mee.

Bestevaer treedt regelmatig op bij o.a. Havendagen, festivals en andere feestelijke aangelegenheden.  Ook optredens in woonzorgcentra, verpleeg- en verzorgingshuizen doet Bestevaer met veel plezier. Want voor dit dankbare publiek zijn dit altijd kleine feestjes.

Nieuwe leden (zangers en muzikanten) zijn welkom als je een teamspeler bent en onderdeel wil zijn van een enthousiaste groep zeemannen. Bestevaer is een mannenkoor, maar als je vrouw bent en een muziekinstrument bespeelt, dan knijpen de mannen een oogje dicht.

Repetitieavond en locatie

Iedere donderdagavond wordt er gerepeteerd van 20.00 tot 22.00 uur. Om ongeveer 21.00 uur nemen we even een korte pauzevoor een kopje koffie of een ander drankje.

Na afloop willen de meeste leden nog niet direct naar huis en is er de mogelijkheid om aan de bar nog wat na te praten onder het genot van een drankje. We repeteren in:

Zalen en partycentrum De Til
Breestraat 1
3381 BS Giessenburg

Lid worden

Als je lid wilt worden omdat dit soort muziek je aanspreekt, neem dan contact op met het secretariaat en kom je gewoon eens luisteren tijdens een repetitie op de donderdag avond. Na afloop is er een gesprek met de dirigent en bestuur om te verkennen of er een goede basis is voor een eventueel lidmaatschap. Daarna heb je de mogelijkheid om 4 weken lang mee te repeteren.

Aan het lidmaatschap is een minimum leeftijd verbonden, je moet namelijk 18 jaar of ouder zijn.